Het aannemen van een cateringopdracht

horeca friteuse

Het is ontzettend leuk om een eigen cateringservice te hebben. Maar zeker als mensen nog nieuw zijn op dit gebied is er een groot aantal valkuilen waar goed op gelet moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een grote opdracht met gefrituurd voedsel en je hebt slechts een normale frituur in plaats van een horeca friteuse en hierdoor de capaciteit niet om al het eten op tijd klaar te hebben. Of de opdrachtgever heeft geen contract getekend en zegt na afloop dat hij niet zo tevreden was met het eten een daarom ook de rekening niet wilt betalen. Om te voorkomen dat de opdracht eindigt met ontevreden klanten of een onbetaalde rekening, volg deze adviezen!  

horeca friteuse

Zorg voor duidelijke afspraken

Zorg dat de opdrachtbeschrijving op papier staat en ondertekend is door beide partijen voordat je aan de opdracht begint. Op deze manier is er geen kans dat de opdrachtgever niet betaalt voor jouw diensten, omdat het zwart op wit beschreven staat. Kijk ook goed naar wat voor opdracht het is. Ben je net nieuw in de cateringbranche en vraagt een kennis van je om te cateren op zijn bruiloft waar meer dan 300 gasten komen? Dit klinkt als een prachtige kans, maar kijk goed naar wat je aankan. Als je de apparatuur en mankracht niet hebt is het toch echt verstandig om te grote klussen te laten schieten.